Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Thursday, July 14, 2011

Teleskop Survey VLT : Kamera 268 MegaPixels ( 5 Gambar )

Assalamualaikum semua..

Maaf ye sebab pagi ni lambat sikit aku buat entry..Bukan ape,badan aku kepenatan sebab bekerja keras untuk kerja alexa rank dan innity bulan ni..Aku harap sempat lah aku kejar sebab lepas ni aku dah tak boleh selalu update..Ok,back to main topic ye..Korang pernah dengar tak tentang Teleskop Survey VLT ? Kalau korang nak tau,teleskop ni menggunakan kamera sebesar 268 megapixels dengan saiz sensornya lebih kurang 10x daripada kamera DSLR biasa..

Ok,sebagai bukti korang boleh tengok gambar kamera tersebut di bawah ni.)






Dan hasil menakjubkan untuk kamera ni adalah gambar di bawah ni..:)

Amacam terpegun tak ? Inilah keindahan alam semesta kita.Kalau korang nak tau kamera bersaiz ini hanya digunakan oleh ahli astronomi untuk merakamkan dan mengkaji keindahan alam semesta..Jadi kalu korang jadi astronomi.korang berpeluang la nak tangkap gambar macam ni sendiri dengan  menggunakan teleskop tersebut..:)

Opppssss...Kat Malaysia ada tak ? Kalau boleh aku nak pergi tengok sambil buat kajian sikit..:)

Jangan Lupe Bace Dibawah Ni Juga Ye..:)


korang nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm50 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

saya juga mengharap jasa baik sesiapa yang ingin sponsor agar contest ini akan bertambah menarik dan meriah..pihak sponsor juga akan mendapat beberapa kelebihan...

berminat ?? klik sini


Comments
2 Comments

2 comments:

AZTIQAH said...

kalau dkt malaysia ad...
mmg respect hbs r

Awan Fantasia said...

kalau kamera biasa mengapiksel mcm nie,lubang jerawat pecah pun boleh nampak..yewwww

TERBAIK SAAT INI!!:
UMNO Sudah Mengambil Alih KFC Holding??
VIDEO JARINGAN MALAYSIA VS ARSENAL!!

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.