Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Wednesday, July 13, 2011

[ Info IT ] Hati-hati Jika Guna PC Di Cyber Cafe

Assalamualaikum semua..

Aku tau mesti rapat yang tak nak tengok entry aku kali ni..Yela kan,korang sibuk tengok bola..Aku sebenarnya malas nk tengok bila Malaysia dah bolos 2 gol..Sebab tu aku taip entry baik untuk berkongsi dengan korang semua..Aku harap ada orang yang bace entry aku ni sebab entry ni sangat penting terutama pada orang yang suka on9 di Cyber Cafe...Ok,sebelum korang guna PC..1st Check device ni sama ada disambungkan dekat CPU atau tak..
Alat ini dinamakan Keystroke. Ia dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu...

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.


Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah
tersimpan di dlm Black Device.

Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting

Semoga informasi ini berguna untuk anda semua..

Oppss..Jangan lupe kongsi dengan kawan-kawan yang tak tahu ye..:)..Pasal keputusan bola..aku kan update jap lagi ye..

sumber : wikipedia

korang nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm50 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

saya juga mengharap jasa baik sesiapa yang ingin sponsor agar contest ini akan bertambah menarik dan meriah..pihak sponsor juga akan mendapat beberapa kelebihan...

berminat ?? klik sini


Comments
8 Comments

8 comments:

Freaky said...

kalau aku nak buat jahat, aku guna keylogger je.. huhu

saiazuan said...

klu dlu tu ada la g cc.. skrng lepak tmpat wifi je..hehe.. :)

i'm ezza haniza said...

wah...naseb baek saya jarang online kat pc!

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

klaw pkai wifi lg bahaye skrg nie...huhuh..

Awan Fantasia said...

macam bahaya je...TERBAIK SAAT INI!!:
ABANG SHAHEIZY SAM KENA PENJARA DAN SEBAT!!
VIDEO JARINGAN MALAYSIA VS ARSENAL!!

ubi said...

wifi pun bhy?..info yg bes,,aku xtau lg ni

amir aizat said...

baru tahu, tq!

cahaya said...

uik..menarik ni..
thankz!

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.