Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Sunday, July 31, 2011

Gambar Stereographic Yang Super Cool

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Aku nak ucapkan terima kasih kepada pembaca setia blog buruk aku ni..Walaupun aku tak ping entry tetapi traffik tetap masuk kerana korang semua..Tanpa korang aku tak mampu lagi untuk menulis..Aku minta maaf sangat-sangat jika entry aku tak " hot " dan " berkualiti " seperti sebelum ni..Ini semua kerana kesibukan melampau yang melanda aku sehinggakan nak buka FB dan blog pun tiada masa.

Ok,ada sorang blogger pernah tanya aku pasal gambar Stereographic..So,sementara aku ada masa sikit ni aku nak kongsi dengan korang semua tentang keunikan gambar-gambar ni..Aku yankin pasti korang sendiri terpegun dan terkedu sampai lidah terkelu bila tengok nanti..:)
The stereographic projection, in geometry, is a particular mapping (function) that projects a sphere onto a plane.The stereographic projection is a way of picturing the sphere as the plane, with some inevitable compromises. Because the sphere and the plane appear in many areas of mathematics and its applications, so does the stereographic projection; it finds use in diverse fields including complex analysis, cartography, geology, and photography - (WIKIPEDIA )


So amacam..Cool tak.. ? Cantik kan..Sape pandai guna photoshop boleh lah buat macam ni..Mesti korang bangga kalau dapat buat nanti..:)



korang nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm200 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

saya juga mengharap jasa baik sesiapa yang ingin sponsor agar contest ini akan bertambah menarik dan meriah..pihak sponsor juga akan mendapat beberapa kelebihan...

berminat ?? klik sini


Comments
1 Comments

1 comments:

Cikal Ananda said...

Selamat berpuasa ,,
mohon maaf lahir batin ya,,.

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.