Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Thursday, June 23, 2011

[ Video ] Apabila Tahi Manusia Dijadikan " Steak " ..Korang Nak Cube ?

Para saintis di Jepun telah menemui kaedah untuk memproses tahi kepada daging tiruan.
Mitsuyuki Ikeda, seorang pengkaji dari Okayama Laboratory, telah menghasilkan steak tiruan dari tahi manusia. Tokyo Sewage mulanya menghubungi saintis tersebut mencari penyelesaian kepada najis yang terlalu banyak di loji buangan najis. Mereka memintanya mencari kegunaan lain untuk najis tersebut kerana ianya mengandungi protein yang berlebihan disebabkan bacteria yang banyak.


Para pengkaji kemudian mengasingkan bahan proteinnya, mencampurkannya dengan pemangkin dan memasukkan bahan2 tersebut ke dalam mesin peletup untuk menghasilkan steak tiruan. 'Daging' yang terjadi mengandungi 63% protein, 25% carbohydrates, 3% lipids dan 9% mineral. Para pengkaji kemudian menambah pewarna merah dan perasa soya untuk menambah kelazatan. Ujian awal menunjukkan orangramai yang merasa daging tahi ini tidak dapat membezakannya dengan daging lembu


p/s..korang rase camne ? sanggup ke nak makan ? haha..


korang nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm50 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

saya juga mengharap jasa baik sesiapa yang ingin sponsor agar contest ini akan bertambah menarik dan meriah..pihak sponsor juga akan mendapat beberapa kelebihan...

berminat ?? klik sini


Comments
11 Comments

11 comments:

einz miszmessy said...

lau roti berbetuk anggota bdn manusia pun tak sanggup makan pe tah ag najis manusia....wlupun sdp cmne...argh!!!tak~

Onitsuka_hana said...

bleh plak cm2..huhu

AKU_NAJMI said...

najis...bukan utk dimakan lar..kalau dia buat 'artifial meat' pon,,,tetap takkan sama dgn 'real meat'...
nanti pergi Jepun,,,make sure makan seafood je la..
lalalalala~

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

yuckss!!

nelly said...

pelik2 dorang ni ~

hamzah ian said...

pergh.. kajian utk time darurat ni.. hahaha

Nurul Solehah said...

najis tuu , bkn ke kotoran dari badan kita , buat apa makan ? najs tuu untuk bersihkan badan kita , kalau kita makan balik , kita makan balik kotoran kita tu , euww .

Roti Telur said...

nak termuntah..wekkk..kekeke

AesyaZealous said...

gilee... tak hingin aku makan. kecuali darurat..haha

KRL kaprileader said...

darurat pun... baik mati je adoy!


ahah

aque said...

hergh.... mintak jauh.....

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.