Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Saturday, June 25, 2011

Apakah Yang Berlaku Kalau Aku Jadi Playboy ?

Facebooker :  salam,nak tanya bab remaja leh x ?????
Prince : assalamualaikum,tnye la..
Facebooker :  ape kah yang berlaku kalau aq jadi playboy ?adekah ia baik @ buruk ????
Prince :  playboy ?buruk..cube ko bygkan mcm ni..bila suatu hari ko dh insaf tuk jadi playboy..then ko berniat tuk cri jodoh ko...bile ko dah jumpe jodoh ko,ko bercinta dengn sgt lme..tpi kahirnya ko bru tau yg die playgirl mcm ko buat pada pmpn wktu ko playboy..


Assalamualaikum semua...
Kat atas tu ada lah conversation aku dekat seorang rakan yang aku baru kenal dari Fb aku..Sejak akhir2 ni ramai yang add aku sebagai friend die di FB..Aku pun pelik gak..Nak kate aku feymes,tak de la jugak..Tapi sebab ape ek..Baru sekarang aku tau kenape..Sebab kebanyakan orang yang add aku kat Fb selalu tanye aku pasal remaja..Mungkin sebab tempias blog aku kot..Yela..DIARI SEORANG REMAJA kan..maybe diorang expect aku ariff pasal hal remaja ni..So,aku just jawab pertnyaan mereka mengikut pengalaman aku..

Ok,berbalik pada topik utama kite..Playboy,..Aku dah try search kat google maksud die..Then cube teka ape yang aku dapat..Dapat laman web " PLAYBOY "..Tapi aku tak bukak lah sebab aku tau website tu website tak berapa bagus..So,aku buat definisi sendiri la ye...

Playboy : Lelaki yang menggunakan kelebihan yang ada pada dirinya untuk memikat seberapa ramai wanita yang dirasakan sesuai untuk bersama dirinya pada sesuatu masa..Dan akan meninggalkan wanita tersebut apabila dia telah dapat ape yang dia mahu kan daripada wanita tersebut...

So,korang rase betul ke definisi aku kat atas tu ? Korang ada definisi yang lagi bagus dari aku..Share la dengan aku dan kawan2 yang lain supaya semua orang boleh tau..Tak baik kedekut ilmu tau..:)

Ok,mari kita sambung perbincangan kite..Sebenarnya PLAYBOY ada kelebihan dan keburukan..Aku tak nak cakap pasal kebaikan die sebab aku tak nak mengajar korang semua untuk menjadi playboy ataupun playgirl..OK,keburukan playboy sangat banyak..Antaranya..
  1. Membuatkan perempuan yang kita mainkan itu berdendam
  2. Memusnahkan kehidupan orang lain
  3. Menghabiskan duit/masa
  4. Berdosa kerana pergaulan bebas
  5. Dan yang paling penting korang boleh klik kat sini...
P/s..Aku harap tiada antara kita yang jadi playboy atau playgirl..Kalau ada antara korang yang berminat or memang salah seorang daripada mereka,batalkan lah hajat tu ye...

" INGATLAH MASA DEPAN KITA DAN PASANGAN KITA "

korang nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm50 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

saya juga mengharap jasa baik sesiapa yang ingin sponsor agar contest ini akan bertambah menarik dan meriah..pihak sponsor juga akan mendapat beberapa kelebihan...

berminat ?? klik sini


Comments
4 Comments

4 comments:

TeAqArH said...

buang la niat awal k jd playgirl or playboy ni..x dtgkn pekdah pun..menyusahkan adelah....dr wat keje bodoh tu..baek la niat btol2 nk cri pasangan dunia akhirat..yg boleh membimbing kite ke jln yg di redhai ALLAH

einz miszmessy said...

he........sy ada mmber yg ade ramai boy.....tp sy ase bukan slh dye kot....sume suka dye....dye pun de mention jgn berharap sgt kat dye.....tu kategori playgirl kew???
he...ingtkan prince nak jd playboy....terkejot kejap!!!!

**::CIKNUURUL::** said...

mmg sgt bnyk akibat bruk kalo nk jd plyboy or plygirl,..pelik lah diorg ni,.xde kje lain ke ek?,.mnyusahkn pencinta2 yg tlh mngambek mse yg lme untuk becinte,at last dpt tau playby,ptus,..serik becinte oh,kalo dpt yg cmtu,.huhu

Terbang Bersamaku said...

betul tue...mmg tak patut jadik playboy nie..

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.