Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Sunday, May 1, 2011

[ Gempar ] Anak Sulung Menghamili Ibunya Sendiri


Khabar yang menghebohkan terdengar dari sebuah desa di Polewali Mandar, Sulawesi Barat. Seorang ibu dengan lapan anak kini tengah hamil tujuh bulan. Dikhabarkan, ayah dari bayi di dalam kandungannya itu adalah anak sulungnya sendiri.

 Sang bapak yang merantau ke Malaysia sudah lima tahun tak memberi nafkah bagi isteri dan lapan anaknya. Diduga, keadaan itu yang menjadi penyebab timbulnya perilaku seks menyimpang dari adat dan agama ini.


Rani (40) membantah kecurigaan para tetangganya. Namun, perut Rani yang terus bertambah buncit membuatnya tak boleh menyembunyikan aib keluarga. Rani semula beralasan dirinya diperkosa seorang pemuda desa. Kerana telah membuat aib terhadap diri dan keluarganya, Rani mengaku membunuh  lelaki itu dan menanamnya di tengah sawah. Namun, alasan Rani tak  meredakan kecurigaan warga dan para tetangganya.

 Takut diseret ke balai polis kerana alasan membunuh seseorang, ibu lapan anak ini kembali membuat alasan baru. Rani mengaku dirinya telah dihamili seorang lelaki yang berasal Kabupaten Endrekang, Sulawesi Selatan. Saat itu Rani pun mengaku diperkosa saat bekerja sebagai buruh di Enrekang.

 Warga dan pihak berkuasa pemerintah desa setempat pun mendesak Rani menunjukkan lelaki yang telah menghamili dirinya bertanggung jawab atas janin dalam kandugannya. Beberapa minggu kemudian Rani datang bersama seorang lelaki yang dikatakan sebagai ayah dari anak di dalam kandungannya. Ini ditunjukkan dengan surat nikah dari KUA Enrekang lengkap dengan foto keduanya. Kecurigaan warga pun redah ketika itu.

 Setelah reda lebih dari lima bulan, warga dan para tetangga Rani kembali menaruh curiga. Ini bermula dari pengakuan salah seorang anaknya yang masih berumur empat tahun. Anaknya bercerita kepada jiran tetangga jika ibunya dan Emang, abang sulungnya, sudah lama tidur sebilik.

 Cerita  ini kembali menjadi gossip para tetangga dan warga sekampungnya. Sejumlah warga pun mendesak ketua dusun dan desa setempat untuk mengetahui cerita sebenar khabar tak sedap itu.

 Setelah lama didesak, Rani akhinrya mengakui jika janin berumur tujuh bulan dalam kandungannya adalah perbuatan Emang, anak sulungnya.

 Pengakuan itu tak hanya membuat gegar para tetangga. Ketua desa setempat pun seolah disambar petir mendengar pengakuan Rani.

 Cerita ini dikatakan oleh ketua desa dusun setempat, Sulaeman, Rabu (28/4/2011), yang mengaku sempat panik lantaran membayangkan risiko perbuatan ibu dan anak ini kelak setelah cerita pengakuan ini tersebar luas.

 “Saya dan ketua desa lainnya pun bingung mencari penyelesainya. Ini bukan persoalan anak muda menghamili kekasihya, tapi ini anak menghamili sang ibu,” ujar Sulaeman.

 Pengakuan mengejutkan juga diakui Emang, anak sulung yang selama ini bekerja sebagai buruh bangunan yang menampung kehidupan keluarganya.

 Saat ketua desa sedang bermusyawarah mencari penyelesaian untuk pasangan tak rasmi ini, tiba-tiba Rani dan Emang menghilang dari rumah dan kampung halamannya. Rani menghilang Jumaat petang lalu, sedangkan Emang meninggalkan rumah dan adik-adiknya sejak Sabtu pagi.

 Tujuh anak Rani yang rata-rata masih kecil kini tinggal  di sejumlah sanak keluarganya yang bersedia menampungnya.

 Kepala desa menduga Rani dan Emang panik dan cemas lantaran takut jadi sasaran amuk warga dan jiran tetangga yang merasa kelakuan keduanya telah mencemari kampung halaman mereka.

 Meski demikian, pengakuan Rani ini belum tentu benar. Sekalipun anak sulungnya telah mengaku, bukan tidak mungkin penyangkalan itu dilakukan Rani sama seperti dua kes sebelumnya.

p/s..apela nak jadi pada dunia sekarang ni...sedih2..:( 


 


Comments
15 Comments

15 comments:

Jahidih Saili said...

Macam-macam peyimpangan berlaku..
na'uzubillah..

Linawannie said...

adoiiiee...apa nak jadi laaa...dunia akhir zaman!

zida said...

peh. dasat gila. memang nak kiamat~

SiS NaD said...

SaLaM...

MaK aiH!~ CaMTu PuN BoLeH ea... TeRuK2!~ KeRaNa NaFSu!~ HuH!~ (-_-")

Rozuan Ismail said...

anak dengan mak pon jadi.apa la nak jadi dunia sekarang ni

Nor Suhaiza said...

dengan mak sndiri pun bernafsu...
pelik....
aishhhh.......
dunia dunia....

raudhah said...

macam haiwan daaaa...

Syafiqah said...

teruk nya nafsu =.=

Anonymous said...

Nauzubillah..........

AnisZahra said...

boleh pulak main tipu2? -_- ini hal serius kot

nohoho =) said...

tak pasal2 anak-anak die yang lain jadi mangsa

EJA said...

dasyatnyaaaa..

lurve honeyspinoza said...

salah satu petanda2 awal dunia menghampiri qiamat..mashaAllah~..

dwaty said...

baru2 ni pun ada kes ibu dan anak juga di sulawesi indon... tapi kes yang ni lebih teruk dimana kedua2 nya tak boleh dipisahkan selepas melakukan hubungan terkutuk sehingga ke2nya meninngal dunia..... semoga kadi pengajaran buat semua...

slay said...

indon memang mcm tu

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.