Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Sunday, January 9, 2011

haDIs mENaRiK uNTuK kOWAnG sEmUA


Assalamualaikum...
1st aku nak minta maf banyak2 pada kowang semua sebab
lama betol aku tak update blog aku ni...
aku betol2 sibuk sekarang ni..
so,aku akan cube bahagikan masa aku untuk study
dan kowang semua ye...
aku sekarang ni dalam mood sedih...
yela,bukak dashboard pagi tadi tetibe member aku kurang sowg...
dari 446 jadi 445..
mungkin dia kecewa sebab aku tak update kot...
tapi ALHAMDULILLAH..
aku buka sekali lagi malam ni..
tetibe 445 jadi 447..
aku nak ucapkan bebanyak terima kasih bagi sesiapa yang sudi jadi membe aku ni..
kowang jangan risau..
nanti aku akan wat contest yang hadiah dia sangat2 kowang tak sangka..
kowang tunggu je la ye..
ok..sebelum aku melelapkan mata ni..aku nak kongsi dengan kowang
satu hadis..
aku buka nota2 aku,terjumpa lak hadis ni...
kowang baca la ye..
lau kowang tak paham boley tanya aku..
tapi jangan anggap aku ustaz tau..
tak layak lagi ni.. 

“Dari Wabisat bin Ma’bad (radiallahua’anh) katanya: Aku datang kepada Rasulullah sallallahu ‘alaihi wasallam lalu ia bertanya; Kamu datang bertanya dari hal kebaikan? Aku menjawab: Ya! Ia berkata: Mintalah fatwa dari hatimu. Kebaikan itu ialah apa yang mententeramkan dirimu kepadanya dan mententeramkan hati. Dan dosa itu ialah apa bergetar dalam hati dan ragu dalam dada, sekalipun manusia yang berfatwa telah memberi fatwa kepadamu.” 
(Hadis Ahmad dan ad-Darimi dengan sanad ‘hasan’)

ni ha aku bagi bear ni pada kowang..tanda aku minta maap..


Comments
5 Comments

5 comments:

nub said...

aku juga begitu...sob..sob...

YaNa said...

thanks coz share hadis ni...

maaf diterima...alaa..biase laa yana pon pelajar jgk..kadang2 tak sempat nk hupdated blog tuh..hihi..

yana mnx maaf gak...

diamuslima said...

ala.. biasa la tu kan klu student.. kurang masa sikit nak up date blog sbb bz... huhuhu

http://diamuslima.blogspot.com/2011/01/4k-ape-yang-4-k-tu.html

Siti Safiyyah said...

tu follower dh naik tu..452 dah..hehe, adatlah skali sekala tak berupdate tp seeloknya jgn la lame sgt nak update blog ye dak?

eh nak buat contest ke?? nak join nak join!hehe :)

Finie Ramos said...

oh terima kaseh~ ^_^

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.