Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Wednesday, December 8, 2010

kHAs uNtUK mEMbeR2 kU dAN sHouTMiX cOdE

aku tulis entry ni coz aku rase sangat hepy kerana hari ini aku telah dapat 4 orang membe baru...mgkin owg lain akan panggil dyowg sebagai followers tapi aku tak nak...seolah-olah aku ni ketua dyowg lak...padahal dyowg pon sama blogger cam aku...cuma yang bezanya aku masih peringkat "NOOB" lagi...yela baru dua bulan start blogging ni..sebenarnya aku ngatkan nak stop dah,tapi ada orang tlg aku customize aku punya blog ni...so,semangat aku tetibe naik semula..niat aku satu jew...nak kongsi ape2 perkara yang aku tau sebagai seorang remaja...

firstly, aku nak ucapkan terima kasih banyak2 kepada membe pertama aku...aku tak sangka die sanggup jadi owg pertama follow..nak kenal die tak...ni aku bagi gambar dan link die...kowg ley add die nanty...

tomato kering

aku jugak nak ucapkan bebanyak time kasih kepada ana mardia , sha shakina , 
dan juga  fatin ....


kowg bley la klik kat name mereka ye...manela tau kowg berkenan kew bley la follow..lupe lak..fatin ad mintak aku code untuk shoutmix aku ni..so aku akn bagi kat sini jela ye...

<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}

.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url('http://img411.imageshack.us/img411/6496/hijau.png') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>

<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">

...masukkan kod shoutmix anda di sini...

<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>

k cara die senang jew..kowg amik jew add HTML kat page element dan paste kot ni kat add gadget kowg..save dan tgok la perubahan blog kowg..selamat mencuba ye...eh lupe lak..pastikan kowg daftar shoutmix ataupon shoutbox dlu sblom amik code ni...nanty x jadi aku lak yang dipersalahkan...(juz joking)..hahahhaaha..

k pupye...lau ada masalah g tau aku ye...


Comments
4 Comments

4 comments:

Sha Shakina said...

wah!!! thanks mention my name :) i love u.

hacker said...

my pleasure...
2 bkti saya anggap awk mbe..
bkn follower...

syarifah nuraisyah said...

xjadi laa wak buat shoutbox cm tuu...xphm laa..heheh

by Zent said...

hyep sume...salam kenalan dari blog shahzone....nak try la code nyh...
tq 4 sharing...

Entri Terbaru: Cara nak buat energy saving mode bergambar!hot tutorial!

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.