Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Wednesday, December 8, 2010

kENaLi wANiTa

aku x tau nak mula dari mane...tapi hari ini aku nak bagi tau kowang sume bahawa blog aku kali ini tentang perempuan.yang aku tulis ini adalah pengakuan seorang perempuan sendiri kepada aku yang mana perempuan tu membe aku jugak...tapi aku tak pasti sama ad pengakuan die ni sama je untuk sume manusia yang bergelar wanita ataupun "gadis remaja"...pe2 hal kowg enjoy la ye...kepada para laki2,jangan lepaskan peluang ni untuk lebih mngenali perempuan ye...niat aku juz nak share jew....






1. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal. 

2. KalAU gambar kelas keluar,wanita akan mencari siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah
dirinya sendiri. 

3. Jika sEorang wanita memberi pelbagai alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

4. Tapi ,jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

5. Cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,ialah  menyelak buku-buku cinta.

6. Jangan berlagak pandai dengan mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

7. Jika senjata lelaki adalah kata2,Senjata wanita adalah airmata!!

8. Wanita cuma mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

9. Mereka selalu meceritakan pelbagai perasaan yang mereka sedang rasa dan lalui kepada Teman baiknya saja.

10. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

11. Bagi wanita,cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

12.Jangan tackle kwn diowg.Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

13.Walaupun bekas teman lelaki sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

14. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

15. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah. ..

16.Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

17.Jiwa mereka sangatlah sensitif.

AQ X TAU GMBR SAPE NIE...
TGOK OK JEW,AQ AMIK LA...
KEDIT PD TUAN PNYE GMBR...

P/S....Lau aku slh tulis sal kowg(wanita) g komen la ye...bia aku tau  pe yg ptot aku perbetulkan..
          lau betul..jadila followers aq...
          hahahaha..(juz joking)...
          kepada laki yg bace..aku harap kowg lebey memhmi  perempuan selepas ni...
          pupye....



Comments
6 Comments

6 comments:

~missnunamu~* said...

hehe . nice !

hacker said...

betol kn fakta nie?

TheChekJah said...

betol la tu... betol3... hahaha....

ummu shazwani said...

wahhhhaa..most of them betul la..huhu..nice :)

Feeka-Chan said...

Nombo doblas tu betul sgat2.. lain2 pun btol gak..

tikin said...

huhu...menarik faktani..bnyk yg btul ^_^

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.