Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Friday, September 23, 2011

Permohonan Kemasukan Ke Matrikulasi KPM Sesi 2012/ 2013

Permohonan online bagi kemasukan matrikulasi kementerian pelajaran malaysia (kpm) bagi sesi 2012/ 2013 boleh dibuat mulai 1 julai hingga 10 oktober 2011. Calon-calon spm 2011 digalakkan untuk membaca syarat dan kelayakan minimum untuk memohon program matrikulasi. Untuk membaca kelayakan minimum, sila baca di syarat program dan kalayakan minimum matrikulasi.


Calon juga boleh membaca panduan atau cara-cara untuk memohon matrikulasi. Sila baca di panduan mengisi borang permohonan matrikulasi.

Sebelum tu, calon mestilah membeli no pin BSN sebelum membuat permohonan matrikulasi secara online. Setelah membaca segala panduan permohonan, calon boleh la melayari Aplikasi Permohonan Online Matrikulasi Sesi 2012/ 2013 untuk memohon program matrikulasi.


Untuk membuat semakan status permohonan sila layari Aplikasi semakan permohonan. Halaman ini bertujuan untuk semakan sama ada maklumat anda telah disimpan atau tidak.


Sumber

Comments
1 Comments

1 comments:

Anonymous said...

sy dah mohon :)

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.