Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Friday, August 19, 2011

Tips Blogging - Curi Traffik Percuma Dari Facebook

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Pernah tak korang curi traffik dari Facebook ? Tahu tak apa maksud istilah " curi " yang aku maksudkan ini ?Sebenarnya curi yang aku maksudkan adalah ping entry anda di Facebook..Oppss,jangan sama kan dengan SPAM ye..Nanti aku jelaskan maksud SPAM bagi sesiapa yang tak tahu atau sengaja buat-buat tak tahu..


Apa gunanya ping entry ? Cuba bayangkan macam ni,jika korang ping entry pada satu group di Fb,paling kurang sorang akan klik entry anda tu..Jadi dengan senangnya anda berjaya mencuri atau mendapatkan 1 UV ataupun 1 Pageviews..Bagaimana jika anda ping di 30 Group dan Page yang ada di Facebook ?

Minimum UV yang akan anda dapat untuk setiap ping adalah 30,kalau 5 entry ? Haha..korang kira lah sendiri..Aku bukan nak ajar korang matematik sebab korang lebih pandai dari aku kan..

Ok,kalau korang berminat nak curi traffik macam aku selalu buat,boleh la jenguk-jenguk list yang aku buatkan untuk korang di bawah ini..(^^,)..


Groups Di Facebook

FanPages Di Facebook
    Aku rasa cukuplah banyak ni ye..Tak larat dah tangan nak menaip untuk listkan semua..Kalau nak listkan semua memang jenuh la aku..Lagipun tak baik tamak sangat kan..Dengan ping entry korang dalam ni,korang kan mendapat pulangan traffik yang lumayan asalkan korang rajin la..(^^,)..




    # Mahu beraya bersama penyampai ERA kegemaran anda? Hantarkan jemputan anda segera di SINI

    # RM400 discount for HTC Wildfire S…!!! Click Here..

    # Share a photo or video of your life and be in the running to win RM1000! Click Here !!!

    Comments
    4 Comments

    4 comments:

    cik najihah said...

    terime kasih berkongsi :)

    azrijohan said...

    best bro...

    http://innit.nuffnang.com/view/1988501/best-ke-windows-8-baru-ni

    SHEHAN ISMAIL said...

    info yg terlalu bgs.. tima kasih bnyk2. actually, dh lama mommy dok folo tips2 dr prince. terbaik lah.. tq ya.. ;p

    Finaz Jaafar said...

    penat gak ping blog ni tapi berbaloi..hehe

     
    Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

    Official Blog and Facebook.