Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Monday, August 29, 2011

Pantun Hari Raya Untuk Semua Sahabatku

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Semua dah tahu bukan ynag kita akan menyambut Hari Kemenangan kita iaitu Hari Raya AidilFitri pada hari esok...Aku yakin ramai yang sudah tak sabar-sabar untuk menantikan hari esok kerana ingin beraya dengan orang tecinta.Namun ada juga yang sedih kerana tak dapat beraya kerana sebab-sebab tertentu..Walau apa pun diri kita,kita tetap sama..Tiada apa yang membezakan kita.


Di sini aku personally nak mohon jutaan kemaafan kepada sesiapa yang aku pernah buat salah secara sedar atau tak sedar..Bukan niatku tapi mungkin aku khilaf.Aku tengok ramai yang menghantar kad raya,dan ucapan raya kepada sahabat-sahabat mereka,tak terlepas juga yang membuat VLOG raya.

Tapi aku tak pandai semu itu..Yang kau pandai membuat puisi..Hehehe..Tapi aku bukan budak sastera k..Aku nak hadiahkan korang semua dengan pantun yang aku reka sendiri semata-mata untuk korang semua..Hope korang akan terima dengan senang hati..(^^,)..

Menaiki perahu memancing ikan,
Kail digunakan sebagai jerat,
Di hari raya Bermaaf-maafan,
Persahabatan terjalin bertambah erat.

Berhari raya bersama teman, 
Sambil melawat si yatim piatu,
Maaf diterima tanda keikhlasan,
Moga kita dirahmati selalu.

Selamat hari raya aidilfitri..Maaf Zahir dan batin..Kalau kornag sudi," like " la page aku di bawah ini ye..Aku baru seminggu lebih create page ni...





Comments
4 Comments

4 comments:

nelly said...

Nelly The Strange nak wish SELAMAT HARI RAYA !
:)

raje carl said...

selamat hari raya !

Ary ariasputera said...

selamat hari raya.. ary nak ajak dengar lagu raya ciptaan ary ni harap sudi ye..

http://ariasputera.blogspot.com/2011/08/salam-lebaran-buat-semua-ary-dendangkan.html

eton said...

selamat hari raya maaf zahir dan batin...

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.