Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Tuesday, July 12, 2011

[ Politik ] Berita Harian Menipu Untuk Hancurkan Bersih 2.0

Assalamualaikum semua..

Maaf ye semua ,ini adalah entry copy paste..Bukan aku tak de idea nak menulis..Tapi aku rase benda ni wajib untuk semua rakyat Malaysia tahu supaya kita tak mudah di tipu oleh media yang di kawal kerajaan..Ok,korang boleh baca kisah sebenar di bawah ni...:)


Satu dakwaan mengenai kahbar berita harian mula tersebar di Facebook.Merujuk kepada keratan akhbar Berita Minggu,Berita Harian dikatakan mengubah gambar Bersih 2.0.Berdasarkan maklumat yang tersebar di Facebook,gamabar penyokong/perusuh perhimpunan Bersih 2.0 dikatakan telah diubah oleh wartawan berita Harian untuk memaparkan imej buruk kepada perhimpunan tersebut.

Perhatikann beberapa gambar di bawah untuk kisah selanjutnya..

Perhatikan pula gambar keratan akhbar yan dikeluarkan di Berita Minggu (Gambar Sama )

Objek pada tangan kanan penyokong tersebut didakwa sebagai pisau.

Cuba lihat pula gambar perusuh yang sama,tapi dalam posisi berlainan di bawah.

Apa yang didakwa sebagai pisau,realitinya cumaadalah bendera.Dan melihat pada gambar yang dikeluarkan oleh berita Harian,nampaknya gambar tersebut telah diubah,sehingga tidak mempunyai rupa bendera Malaysia sedikit pun.Galeri Bersih Berita Harian.

Dan dibawah ini pula .satu lagi gambar yang tersebar mendakwa berita Harian mengolah gambar asal perusah untuk dipaparkan kepada orang awam.


So,korang boleh tengok sendiri kan ape yang media massa boleh buat untuk sebarkan perkara yang tidak benar..Korang tengok..Korang pikir..:)

Sumber : notakosong

Jangan Lupe Bace Yang Dibawah Ini ye..:)


korang nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm50 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

saya juga mengharap jasa baik sesiapa yang ingin sponsor agar contest ini akan bertambah menarik dan meriah..pihak sponsor juga akan mendapat beberapa kelebihan...

berminat ?? klik sini


Comments
5 Comments

5 comments:

misz sheyla said...

KALAU TENGOK BERITA PUN KALO PASAL POLITIK PASAL NEGARA SENDIRI SUSAH NAK PERCAYA..TIAP2 TAHUN KALAU DEKat pilihanraya mesti berita cerita sama, cume cara sampaikan aje berbeza2....kdg2 muak dengan berita ni....semua orang pun perasan sebenarnya....hueeee

H.J said...

berita hairan kan??haha

::Cik Pija:: said...

pabila media sendri pun dah memutar belit cerita dan fakta, xmustahil lah rakyat yg m'bacanya juga mcm tu kan? pikirkanlah. skrg ni nak baca paper pun malas. semuanya BERAT SEBELAH! menyampah!

KPGisMe said...

berita harian memang pro-kerajaan...hakikat...

@remar said...

biase lah 2 geng...kan nie smue keje2 kroni krajaan...dieorg nk tunjukkn yg dieorg 2 smue btol....nie lah salah 1 mainan politik kite ari nie...

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.