Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Tuesday, July 19, 2011

Aku Ditawar Menjadi Model Remaja Ikon

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Aku macam bermimpi je sekejap tadi apabila aku mendapat satu panggilan telefon..Yang aku sendiri tak jangka..Aku di tawarkan untuk menjadi model remaja ikon dalam satu sesi photography oleh sebuah syarikat ..Pada mulanya,aku merasakan aku di " Bang Bang Boom "..Tapi akhirnya aku tahu memang diorang memang betul-betul serius untuk mem "photoshoot " aku..Ikuti perbualan aku di bawah ni :


( Bunyi nada dering handphone aku  )

Mr X : Assalamualaikum..Boleh saya bercakap dengan Putera Remaja ?

Aku : Waalaikumussalam..Ye saya..Boleh tau sape ni ?

Mr X : Adik ni pemilik Blog Dunia Seorang Remaja ?

Aku : Aah ..Saya la tu..Boleh tahu sape ni ?

Mr X : Opppss..Maaf..Saya ni dari syarikat _____ dan adik boleh panggil saya Encik X ..Saya sebenarnya ingin menawarkan satu sesi photoshoot untuk adik sebagai model remaja ikon syarikat kami.

Aku : Oyeke ? ( dalam hati..sape la nak main-main dengan aku petang-petang ni ) Macam mane Encik boleh dapat nombor saya ni ? Setahu saya,tak de orang kenal saya dengan nama blogger saya..apetah lagi ada no saya..

Mr X : Oh,lupe nak bagi tau..Sebenarnya kawan adik __________ yang bagi kami no adik dan kami memilih adik kerana kami merasakan personaliti adik sesuai untuk tema photoshoot kami.

Aku : Encik,saya rase encik dah salah orang sebab kita mana pernah berjumpa..Mane mungkin encik boleh tau personaliti saya..

Mr X : Sebenarnya kami dah tengok gambar adik yang sebenar dalam Fb adik yang satu lagi..Lagipun kawan adik ada bagi gambar adik pada kami dan kami sudah membuat keputusan untuk memilih adik daripada 5 orang calon yang disenarai pendek kan..

Aku : ( dalam hati ...Aduh..Matilah aku,dia dah tahu aku yang sebenar ) Oyeke ? Errrrr...Boleh bagi saya sedikit masa untuk berfikir..Sebab ni kali pertama saya ditawarkan sesuatu yang besar..

Mr X : Oh,tak pe..Saya paham..Mungkin adik ingat kami bergurau..Kalu adik tidak percaya adik boleh search nama syarikat kami.

Aku : Ok2..saya percaya..Nanti bila saya dah buat keputusan ,saya perlu hubungi siape ye?

Mr X : Adik boleh kol no ni atau pun no syarikat kami....0*********.Kami harap adik dapat buat keputusan secepat mungkin kerana kami betul-betul ingin adik bekerja sama dengan kami.Ok adik,saya terpaksa minta diri dulu kerana perlu menyelesaikan sedikit kerja.Assalamualaikum

Aku : Waalaikumussalam..Erk..

Perbualan di atas bukan 100% sama kerana ada yang aku lupa..aku cuma masukkan isi penting sahaja..Selepas perbualan tersebut, aku terus kol member aku yang dimaksudkan Encik X tadi.Memang betul member aku pernah bagi no aku ,Fb dan gambar aku pada seseorang..

Then,aku masih kurang percaya..So,aku search syarikat yang disebutkan..Memang wujud.Alamak..Betul ke ni..Atau aku nak kena Bang Bang Boom..Pening kepala aku fikir..

Korang rase ape aku perlu buat ye ? Ada cadangan ? ( Mood Termenung )


Comments
26 Comments

26 comments:

~Queen Q~ said...

good for you!

SPEK HITAM said...

ahah kalau HALAL tak salah mencuba. huhuhu

ame elms ! said...

wht dont you give a try . ;) tak salah mencuba kann ? :)

AnAk dEneSor said...

xsalah kn mencuba..rezeki kamoo 2..hihi

Elixindora said...

try ar!

Athira Husna said...

huhuhu.. peluang tu prince,, pasni popular la prince,,hehe ;)

Halusinasi said...

wah, ada peluang baik ni..pergi je..ni rezeki namanya^^

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

rezeki tu dik...alhamdulillah

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

rezeki tu dik...alhamdulillah

.fahmi. said...

peluang dh ada....grab je
rugi klu x ambil

nuR izyan said...

wow...malatop gitu..cer try.. :)

mimie saie nie said...

xsalah rasany kalau cuba.. kalau rezeki halal ..

anyway good luck .. :)

HaFizaH aYu said...

ce cuba..asalkn rezeki tu halal

Mra Mastura said...

wahh cube lah.. XD

Fadah said...

tahniah bro...
apa lagi..jangan lepaskan pluang baik nie...

NURUL AINI NORAZMAN said...

wah,.ini peluang terbaik,.jgn sia2 kan,.=)))

♥NuR SyAFiQah♥ said...

wauu bestnye...try ahh kalo ko rasa tu yg terbaik buat ko ;)

rain ilias said...

putera raje saye dilamar orang? hm :(

rain ilias said...

putera raje saye dilamar orang? hm :(

rain ilias said...

putera raje saye dilamar orang? hm :(

akoo said...

haha hot la ko..

bg aku, x payah kot,
hahaha

AminZunaidi said...

ntahlah..buat kputusn sndri..

kita adlah apa yg kita fkrkan..

Qisse said...

try la dulu..mne la taw bkn bang bang boom.. rezeki tu. gudluck k

TheInsider said...

prince tidak lagi misteri.
So you know what i mean.. :)

TheInsider said...

Prince tidak lagi misteri.
So you know what i mean.. :)

nadyasupra said...

ce try call balik untuk pastikan .

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.