Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Thursday, June 16, 2011

Laman Web Kerajaan Yang Dah Kena Hack

update!!!!!! [ 5 websites ]

sekarang pukul 2 : 19 pagi(khamis)

http://penang.uitm.edu.my/

http://ezi2care.jkm.gov.my/


sekarang kul 1:05 pagi ( khamis )
 http://jbiotech.gov.my/admin/


sekarang pukul 1: 51 pagi..(rabu)




Comments
12 Comments

12 comments:

a pis of art said...

pantas.. hehe

arenafon said...

best nih....bijak betul diaorang noh

Adam Roslan said...

Anonymous cakap DFM tak sabar-sabar nak serang. Keke.

Laman Politeknik dan Tour Malaysia Mula Digodam

aque said...

wargh!!!

ShafiqIzwan said...

perghh baeekk ahh!

qamarguyz said...

salam ziarah..
perang jangan tak perang..
asal tak hack laman ak sudah..hahaAa..ada ke orang berkenan kat laman ak tu? ;0

Fathiah Hamim said...

perghh. website ipt pun dia hack

~mUh4mM4d**F4dhL1 said...

wahh, bahaya lah kan..hoho

diana said...

tak suka kena hack!!

puteraduyong said...

profesional punya kerja kan...

yooooe said...

website saya pernah kena hack..biasa hacker tu mst tggl pishing code..walau kita repair mst jd lagi selagi coding tu kita tidak buang..website yg selalu kena hack biasenya website yg tidak up to date sistem keselamatan (bukan update content sahaja) atau pun sistem menggunakan komponen open source..so..staff kerajaan yg bt maintanace kenalah selalu pantau..bukan lepas siap website boleh goyang kaki..itu baru hack index file..belum database..jika leka..agak bahayala sistem keselamatan internet kerajaan kita..sebab ini melibatkan keselamatan rakyat..jangan pandang mudah..pasal cakap perbuatan orang temapatan..mungkin tidak tepat kalau mereka trace berdasarkan IP..sebab IP boleh tukar..mudah sahaja bagi hacker..berdasarkan pengalaman kebanyakan hacker dari indonesia,spain,german,rusia..wallahua'lam..

SyaKi||3r said...

erkk.. cite ape tu? hack eak..

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.