Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Tuesday, June 21, 2011

Anonymous Akan Hack Malaysia Buat Kali Ke-2 ? ( 4 Julai )

 assalamualaikum..

aku baru je nak melelapkan mata,tetibe pulak aku terjumpa satu video di you tube tentang surat anonymous yang ingin hack laman web kerajaan malaysia pada kali kedua..dalam video tu tertulis tarikh pada 4 julai..seriously aku tak tahu berita ni betul atau tak..aku cuma nak sebarkan berita ni supaya kite dapat berjaga-jaga dengan ancaman anonymous ni..korang boleh baca surat diorang kat bawah ni..


Surat Amaran Dari Anonymous Kepada Malaysia(dah di translate )

Selamat petang, Malaysia.

Benarkan saya terlebih dahulu memohon maaf untuk gangguan ini. Saya, seperti kebanyakan orang, menghargai keselesaan rutin setiap hari keselamatan yang biasa, ketenangan pengulangan. Saya suka mereka sebanyak pemuda mana-mana. Tetapi dalam semangat peringatan, di mana peristiwa-peristiwa penting masa lalu biasanya dikaitkan dengan kematian seseorang atau berakhirnya perjuangan beberapa berdarah besar yang disambut dengan percutian yang bagus. Saya fikir kita boleh tanda ini hari keenam belas Jun, hari yang sedih tidak lagi diingati, dengan mengambil masa kira-kira daripada kehidupan seharian kita untuk duduk dan berbual sedikit. Terdapat tentu mereka yang tidak mahu kita bercakap. Saya mengesyaki walaupun sekarang, perintah sedang menjerit ke dalam telefon, dan lelaki dengan senjata tidak lama lagi akan dalam perjalanan mereka. Mengapa? Kerana sementara gada itu boleh digunakan sebagai ganti perbualan, kata-kata akan sentiasa mengekalkan kuasa mereka. Perkataan menawarkan cara untuk makna, dan orang-orang yang akan mendengar, pengumuman kebenaran. Dan sebenarnya, ada sesuatu yang sangat tidak kena dengan negara ini, tidak ada? Kekejaman dan kezaliman, bertoleransi dan penindasan. Dan di mana apabila anda mempunyai kebebasan untuk membantah, berfikir dan bercakap seperti yang anda lihat patut, anda kini mempunyai penapis dan sistem pengawasan memaksa pematuhan anda dan meminta penghantaran anda. Bagaimana ini berlaku? Siapa yang harus dipersalahkan? Nah, pasti ada orang yang lebih bertanggungjawab daripada yang lain, dan mereka akan bertanggungjawab, tetapi sekali lagi kebenaran diberitahu, jika anda sedang mencari orang yang berdosa, anda hanya perlu melihat kepada cermin. Saya tahu mengapa anda melakukannya. Saya tahu anda takut. Siapa yang tidak akan? Perang, keganasan, penyakit. Terdapat pelbagai masalah yang berpakat untuk rasuah sebab anda dan merompak anda tentang akal anda. Takut mendapat yang terbaik dari kamu, dan dalam keadaan panik anda beralih kepada Menteri Perdana sekarang. Beliau menjanjikan kamu perintah, dia menjanjikan kamu keamanan, dan semua dia menuntut sebagai balasan anda berdiam diri, persetujuan taat.

Kita telah melihat penapisan yang diambil oleh kerajaan Malaysia, menyekat laman seperti The Pirate Bay, dan Wikileaks Malaysia adalah salah satu kerajaan di dunia ketat, malah menghalang filem dan rancangan televisyen. Ini tindakan penapisan adalah dimaafkan. Anda mengambil dari hak asasi manusia. Internet adalah di sini untuk kebebasan, tanpa takut campur tangan kerajaan. Jangan berfikir bahawa tidak ada notis yang lain. Kerajaan berstruktur anda telah melakukan bercakap, dan kita mendengar kuat dan jelas. Biarlah ini menjadi pengumuman kepada semua orang anda. Ini adalah tanda, amaran, dan peluang untuk mendengar idea-idea di atas anda sendiri. Dengan cara yang anda sedang degil. Tetapi bagaimana ini akan membantu sesiapa atau negara anda. Kita bimbang jika anda membuat keputusan lagi untuk merampas kebebasan manusia. Kita wajib untuk bertindak cepat dan belas kasihan. Untuk peraturan yang bertujuan untuk dipecahkan. Dan rasuah adalah bertujuan untuk dibersihkan dan diampuni. Sekarang kita akan mencuci rasuah dari anda supaya bersedia. Ambil ini sebagai nikmat.

Kami akan bawa ke negara-negara seluruh infrastruktur negara. Kami akan membuat hari ini untuk dikenang.

Ini adalah amaran kedua anda .
Kita Anonymous.
Kami Legion.
Kami tidak memaafkan.
Kami tidak lupa.
Kami menjangkakan.


Surat Yang SEBENAR...

Good evening, Malaysia.

Allow me first to apologize for this interruption. I do, like many of you, appreciate the comforts of every day routine the security of the familiar, the tranquility of repetition. I enjoy them as much as any bloke. But in the spirit of commemoration, whereby those important events of the past usually associated with someone’s death or the end of some awful bloody struggle are celebrated with a nice holiday. I thought we could mark this day sixteenth of june, a day that is sadly no longer remembered, by taking some time out of our daily lives to sit down and have a little chat. There are of course those who do not want us to speak. I suspect even now, orders are being shouted into telephones, and men with guns will soon be on their way. Why? Because while the truncheon may be used in lieu of conversation, words will always retain their power. Words offer the means to meaning, and for those who will listen, the enunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country, isn’t there? Cruelty and injustice, intolerance and oppression. And where once you had the freedom to object, think, and speak as you saw fit, you now have censors and systems of surveillance coercing your conformity and soliciting your submission. How did this happen? Who’s to blame? Well, certainly there are those more responsible than others, and they will be held accountable, but again truth be told, if you’re looking for the guilty, you need only look into a mirror. I know why you did it. I know you were afraid. Who wouldn’t be? War, terror, disease. There were a myriad of problems which conspired to corrupt your reason and rob you of your common sense. Fear got the best of you, and in your panic you turned to the now Prime Minister. He promised you order, he promised you peace, and all he demanded in return was your silent, obedient consent.

We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world’s strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.

We shall bring down the entire countries national infrastructure. We shall make this a day to be remembered.

This is your second warning.

We are Anonymous.

We are Legion.

We do not forgive.

We do not forget.

Expect Us.
 p/s...korang rase betul kew?

korang nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm50 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

saya juga mengharap jasa baik sesiapa yang ingin sponsor agar contest ini akan bertambah menarik dan meriah..pihak sponsor juga akan mendapat beberapa kelebihan...

berminat ?? klik sini


Comments
6 Comments

6 comments:

G3-lina said...

confius! haha~ gila ayat ia.. dramatis gilA~ hehe~ bia lha.. bagos gak dye wat catuh! sape suro p sekat laman web kesayangan aku tu~ dah tu, laman web lucah tu tak reti lak nak sekat2.. bermaharaja lela mcm %$#^$#@

~mUh4mM4d**F4dhL1 said...

sokong g3-lina laju2.. hehe...laman web lucah berleluasa je.. wikileak nk pulak sekat adeeh...ape la....btw, gne google translate ke? ayat macam pelik sikit..hehehe

NuSaNa NoSa 91 said...

keen ada baca kt blog mana ntah yg anon deny diorg tulis surat ni.. =.=

Budak Botak said...

He3, makin kalut la kerajaan...

Entry terbaru -> Summer Solstice Di Muka Depan Google.com... (",)

Reen Azreen said...

nonsense..!

Indah Fallen said...

Ini cuma petikan dialog V dalam movie V for Vendetta..sudah terang-terangan pakai gambar V..Dialog lagi..

V for Vendetta sebuah garapan yang penuh inspirasi.

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.