Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Saturday, May 21, 2011

Tanda - Tanda Jika Anda Mempunyai Saka

assalamualaikum..
petang ni aku nak kongsikan dengan korang satu info yang sangat penting tentang saka..mungkin ramai yang dah tau..tapi mungkin jugak ada yang baru tahu..so,sebagai ilmu yang berguna,aku rase aku patut kongsi dengan korang semua..sebab aku harap ilmu ni akan bermanfaat pada kita dan keturunan kita suatu hari nanti.InsyaALLAH...:)

" Ringkasnya ‘saka’ adalah jin atau jin-jin yang diwarisi daripada seorang manusia kepada seorang manusia lain sama ada secara disedari atau tidak, biasanya melibatkan keturunan."


Gejala waktu tidur

-Susah tidur malam.
-Sering terjaga pada waktu malam dalam keadaan cemas dan takut.
-Mimpi buruk yang dikenali sebagai kabus seperti mimpi melihat sesuatu yang mengancamnya kemudian menjerit meminta pertolongan tetapi tiada siapa mendengarnya.
-Mimpi perkara menakutkan dan menyeramkan.
-Mimpi melihat binatang seperti kucing, anjing, unta, ular, serigala, tikus.
-Bunyi gigi berlaga ketika tidur.
-Ketawa, menangis dan menjerit-jerit ketika tidur.
-Berdiri dan berjalan ketika tidur.
-Mimpi jatuh dari tempat tinggi.
-Mimpi berada di kawasan kotor atau di tanah perkuburan.
-Mimpi melihat budak kecil.
-Mimpi melihat salib atau gereja.
-merintih dan menangis ketika tidur.


Gejala waktu jaga

-Selalu pening kepala.
-Lalai mengingati Allah SWT
-Sering lesu dan malas.
-Rasa sakit di salah satu anggota badan.
-Sakit di belakang terutamanya tulang belakang.
-Lenguh sendi-sendi utama.
-Mempunyai ketumbuhan yang sukar diubati.
-Mudah panik apabila berhadapan dengan sesuatu ujian.
-Jiwa sentiasa lemah dan tiada motivasi untuk meneruskan hidup.
-Mudah marah dan panas baran.
-Emosional dan terlalu sensitif.
-Terasa seperti terdapat sesuatu di bawah tapak kaki seperti terpijak batu atau telur.
-Sentiasa mengantuk terutamanya dalam majlis ilmu.

p/s..harap2 info ini dapat sedikit sebanyak membantu korang ye.. 
 jangan lupe klik sini ye...

Comments
14 Comments

14 comments:

nurul nadia nasir said...

THNNX SHARE INFO CAMNEH :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

entri ni sy dah buat tak silap last month. awak dpt sumber dr mana ekk??

pRiNCe said...

saya dapt dari member sy..sama dgn awk kew?xpe..t sy del..sori ye..

Syazwani Mazlan said...

wah..pasni kne bnyak2 buat amaln...biar syaitan tak dtg kacau..

Miss Eyda said...

cakap pasal saka, da kawan tue ckp family dia mengamalkan saka. huhu takutnya.

Drunbella Khoo said...

haritu i mimpi tangan kena belit ular then dia patuk tangan i sampai bengkak.
elok i terjaga dari tidur, terus i kena demam tiba2.
then kat lutut i ada tanda lebam.
huhuhu.
(T___T)

L.a.n.u.n j.A.L.a.n.a.n said...

good info ^_^

Aqilah Kamarudin said...

observed symptoms of that , everything is on me . so sad ! i think i have to meet ustaz :(

pRiNCe said...

Aqilah Kamarudin...

what do u means?

Arya Putra said...

tak payah delete bro entry ni..
aku dah baca lama dah dari buku2 al fadhil ustaz sharhan..
bukan dia punya ilmu pun..
biarkan cik lekat melekit tu..
nanti dia sejuk la..

chenta_aleeshiabalqis said...

rase cm seram la plak ble bace bab yg terjaga 2...cm byk ade kt sy la...yg mse tdo 2 ade la satu dua..tp yg tjage 2 cm byk je...apa ptt sy buat ea?plisss

ShY Bud@k PaRiT said...

subhanallah,, 70% tnda ni ada kt ak,,, cmne nk buang ,,,

Mohamad Firdaus said...

eh? aku tak tahu lah brape peratus tnda yg aku ada.. tapi.. aku ada tanda2 yg mcm tuh..

pRiNCe said...

ShY Bud@k PaRiT dan Mohamad Firdaus

jumpelah orang yg berilmu seperti ustaz..mintak pendapat diorang..:)

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.