Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Wednesday, April 27, 2011

[ Wajib Bace ] Petua Memahami Sikap Sebenar Lelaki

 " en.prince...nk tnye sikit...cmne ek nak kenali hati lelaki..
sy asek gado je dengan bf sy "
 
alamak....sejak bile lak aku jadi doktor cinta ni...habislah aku nak jawab soalan camtu...aku pun tak de awek...k..aku jawab ikut pengalaman aku la k..kalau silap..korang (lelaki )..jangan marah aku pulak ye..

cube teka nape aku letak pic die..hehe..

Lelaki...

1. Bila si dia sibuk....... . Jangan pulak terhegeh-hegeh mintak si dia menjemput kamu kat tempat kerja ataupun suruh die teman kamu pergi membeli-belah. Nanti kamu di katakan sebagai penyibuk pulak. kan dah lain jadiknyer...

2. Bila si dia ego....... Jangan sesekali kamu mempersoalkan tentang keegoannya lebih-lebih lagi egonya tengah menguasai dirinya. Lelaki yg macamni mmg susah nak mengaku yang dirinya ego, sebaliknya berpendapat yang dirinyer tegas.

3. Bila si dia romantik.... .... Ajaklah si dia bersiar-siar di tepi pantai ataupun makan malam di bawah cahaya lilin, bawah payung...sambil mengenangkan saat-saat manis pertemuan pertama kamu berdua dan jgn lupa selit sekali perancangan utk masa depan bersama. Bile mau tunang ka, kawin ka..?
heh.heh..

4. Bila si dia panas baran....... . Jgn buat sesuatu yg boleh menyemarakkan lagi api kemarahannya. Cuba berdiam diri dulu sampai kemarahan reda.

5. Bila si dia penat....... Jgn mengadu perkara ataupun bercerita ttg hal yg remeh-temeh. Seperti selipar putus ker, aper2lah...Dalam saat sebegini si dia hanya perlu rehat yg secukupnya dan jgn pakse dia buat sesuatu yg boleh menambah kepenatannya.

6. Bila si dia pentingkan diri sendiri..... .... Cuba berterus-terang dan meluahkan rasa tak puas hati kamu tentang sikapnya itu. Kamu patut bersikap terbuka dan memintanya supaya mengimbangi pendapat kamu juga. Jgn lupa utk bertolak ansur antara satu sama lain.

7. Bila si dia mengongkong. .... Kalau kamu memberontak, pasti akan dimarahinya. Tapi kalau menurut saja katanya takut menjejaskan diri sendiri pulak. Utk itu, kamu perlu berkata padanya utk membiarkan kamu membuat keputusan sendiri asalkan tidak menjejas hubungan kamu berdua.

8. Bila si dia selamba..... .. Cuba tarik perhatian si dia. Contohnya membuat sesuatu yg boleh menarik minatnya, buat lawak bodo ker.. Orang yg selamba ni selalunya ingin kita yg mulakan dulu. Oleh sebab itu, kamu patut merancang sesuatu bagaimana utk menarik perhatiannya.

9. Bila si dia curang..... Jgn tuduh tanpa usul periksa. Jika benar si dia curang, bersemuka dan tanya dengan si dia kenapa die curang. Tapi kalau si dia tetap dengan keputusannya, eloklah kamu sendiri yg berundur dulu sebelum die meninggalkan kamu.. lagi parah...adeii

10. Bila si dia lurus bendul...... Memang kamu boleh mengambil kesempatan ke atas dirinya tetapi jgn sampai memperlekehkan setiap tindak tanduknya. Kamu patut menjadi perangsang padanya dan mengatakan yg si dia mampu membuat keputusan sendiri tanpa mengharapkan org lain sangat.

p/s...sape dapat teka aku jenis yang mane...nanti aku review blog die ...hehehe...

Comments
12 Comments

12 comments:

sweet stalker said...

atien salah sorg yg salu gaduh ngn bf..

jia said...

gado dlm brcnta tu adatla...
baru hubungan makin mesra.. :)

jia said...

yang mane ek?... yang ego kowt.. haha....

Eun Mint0o said...

prince..yg..yg...romantik kut..hehe

effa farhana said...

yang slamber.... betul x??? hehehe

azie5ouh!8 said...

kengkadang konpius gak ng lelaki nih..dierorg ckp suke tp i akan assume dierorg just nak kacau..ye ke nih?
XD

Mutiara Bernilai said...

kamu yg no 8..

kan?

tp dr segi nama kamu -->prince

mcm yg romantik. ahah

Syafiqah said...

pompuan je k yang kene phm lagi ? XD hehe

btw u no 1 kott . bz kah ?

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

cik bunga nak bg chance nie.. jom tengok ni Sungguh tak tipu, FREE je sampai bile²

HiKaYaT.HaTi said...

info yang berguna :)

HiKaYaT.HaTi said...

info yang berguna :)

dean said...

setuju...

permpuan kne la paham isi hati lelaki ckt

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.