Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Saturday, March 5, 2011

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI !



" Ben????Bro ben????Ben Ashaari????
sape tu???
hebat sangat kew die??
sampai semua blogger cakap sal die..
nak tengok blog die rase malas lak...
bia je la..."

Hahahhaha...kat atas tu monolog aku waktu 1st time wat blog dulu...yelakan..aku sebenarnya tak minat pon sal blog2 ni..asek kena tulis jew...bosan gak ..kadang2 tak de masa...Sampaila satu hari tu aku tengok kawan aku asek blogging jew..aku pun skodeng la..ntah pe yang wat..edit HTML la..tukar header la..

last-last aku tanye la die camne nak wat blog..die pon jaa la aku memacam..tetibe berminat lak aku..
tapi sedih gak la...buat blog dah seminggu..membe sowang pon tak sangkut..teruk sangat ke entry aku ni..
then,kawan aku syor la aku pergi masuk pertandingan untuk blogger baru cam aku ni kat BLOG BARU PILIHAN MALAYSIA..

sebelum contest tu..ada satu lagi contest..contest blog terbaik 2010..aku tengok calon2 nya...ada lak nama ben ni...tapi aku malas nak klik die punye link...ego kot..
hahhahahaha..
yang aku terkejutnya bila pertandingan tamat die diumumkan sebagai salah satu pemenang...ape lagi..
aku terus klik la link die..tapi aku tengok tak ade ape2 pon...mungkin sebab follower die mencecah 6000 kot..

aku tiap2 hari pergila blogwalking...masuk2 blog orang ada segmen yang ada header ben 2...jenuh aku pikir..siape die ni ek...tapi aku malas la nak join segmen..walaupun member ada berape ketul jew..ego kot...
hehehehehehehehe...

aku bukak la 2 minngu kemudian...tgok punye tgok mata aku terbelalak follower die dah jadi 8000 ke atas..bia betul ni...start dari tu la aku bace blog die...tapi tak follow lagi tau....masih ego lagi....huhuhuhuhuw...
then minggu lpas bile aku bukak die punye blog naik lagi sampai 9000 lbey...
barulah aku follow...

sejak dari tu la aku asek bace entry ni...ptotla ramai sangat orang follow die...rupenya die post banyak entry dalam satu hari...dan semua best2...hasil pikiran die sendri...yang mane semua blogger len jarang buat...yela entry aku sehari sekali..teruk kan lau nak banding ngan si ben ni....

satu hari tu member2 aku tak meningkat langsung...dekat seminggu gak la....alexa ranking aku pon dah trun mendadak...sdey gilerrrrrrrrrrrrr......nasib bek la tetibe en.ben ni wat segmen lak...aku cube nasib jew...
mak aihhhhh...terkejut aku....dalam masa 3 hari member2 aku bertambah dekat 70 orang...terbeliak mata aku...sejak dari saat tu la aku jadi peminat setia die..pe yang die post aku base...
ALHAMDULILLAH..skang membe aku meningkat la gak..

alexa ranking aku pun dah kembali stabil....THANK YE BRO BEN.......
saya ni sebenarnya newbie lagi...baru 2 bulan lebey wat blog ni....
saya ada la gak suh bro promote blog saya..
tapi tak ade pon...mungkin bro tak perasan kot...
yela..
owang hot cam bro kan...hehehheheheehhhe..
mugkin terlepas pandang kot...


pe2 hal...saya nak ucapkan ribuan terima kasih kerana menolong saya yang newbie dalam dunia blogger...
nice to know u...sekarang saya dah tak ego lagiii...
heheheheehhehe...
sowi tau tuk ayat kat atas tu...
tu semua monolog saya sebelum knal bro....

semua cerita yang saya tulis ini adalah 100% asli...
tak ade niat nak bodek atau ape2...
hehehehehe..
arap saya jadi salah satu daripada bloglist pilihan tu la...


sape2 nak join???
ni LINK die...
gud lark ye.....


Comments
11 Comments

11 comments:

Fyqa said...

singgah dri belog abg beng



http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/cerita-kreatif-aku-pasal-ben-ashaari.html

;D

cik yuz said...

datang sini dari segmen ben ashaari....suka baca pengalaman orang lain..bleyla kita bertukar2 cara penulisan dengan blogger lain :)

jom singgah sini plak :)

http://cikyuz87.blogspot.com/2011/03/cerita-kreatif-aku-pasal-ben-ashaari.html

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 blog CERITA KREATIF BEN ASHAARI ;)
dtg dr blog abg ben;D.

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

Novelgurl said...

Salam singgah dri blog EN.BA =)

iLa VaNiLLa said...

trima kasih sudi singgah n bce entri ila... ;)

Chekgu Azrine said...

singgah dari blog abang ben...so nice..thanks for dropping by akaknya blog ye dik..keep on blogging..keep it up!!

ShA + ZaM = LoVe said...

hye
dtg dari blg abg ben
http://heandsheloves.blogspot.com/
>NiSha<

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

hahahaha lawak la baca cite prince..

skrg ni dh x ego eh..
eppy blogging ya..

walaupun br 2 bulan followers dh 600++..bgs lar tu..

shah-kayrul said...

salam perkenalan prince...singgah kembali...

2 bulan dah 600 lebih follower...ramai giler tue...

MamaEma said...

tak dinafikan segmen dari incik ben memang meletop!!!

Nurul Hidayah said...

salam....terima kasih view my page.... :)

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.