Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Wednesday, January 18, 2012

Kebohongan Yang Dilakukan Oleh Kaum Wanita

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Kebohongan Yang Dilakukan Oleh Kaum Wanita

Berbohong memang suatu hal yang negatif untuk dilakukan, terutama dalam hubungan asmara. Tapi untuk beberapa kes, wanita kadang melakukan kebohongan untuk tujuan baik, istilah popularnya disebut 'white lies'. Tujuan berbohong ini tidak lain untuk mempertahankan hubungan asmara dengan pasangannya, atau agar sang kekasih tidak marah dan terluka.

Kebohongan kecil juga kerap dilakukan mereka untuk menghindar dari lelaki yang menurut mereka kurang menarik. Berikut daftar kebohongan tersebut, dikutip dari All Women Stalk.

1. Harga Barang yang Dibelinya

Banyak wanita berbohong kepada pasangannya tentang harga sebenarnya dari barang yang dibelinya. Biasanya wanita akan mengatakan bahawa barang tersebut murah atau sedang diskaun, padahal belum tentu benar. Hal ini dilakukan untuk menghindari pertengkaran mahupun nasihat dari pasangannya kerana kebiasaan belanja mereka yang suka boros.

2. Nombor Telefon

Biasanya hal ini dilakukan sebagai penolakan secara halus. Sebahagian besar orang tidak suka dengan penolakan, jadi agar tidak terlalu menyakitkan, banyak wanita yang memalsukan 1-2 angka saat mereka memberikan nombor telefonnya pada elaki yang tidak menarik perhatian mereka.

3. Waktu

"10 minit lagi, aku sudah hampir sampai," ini adalah salah satu contoh kebohongan yang sudah sangat sering terdengar dari wanita. Tidak dapat disangkal wanita memerlukan lebih banyak waktu untuk melakukan kegiatan apapun, misalnya berdandan. Hal itu dilakukan untuk menenangkan pasangan sementara waktu ketika mereka belum bersiap-siap, sementara kekasihnya sudah lama menunggu di tempat janji temu.

4. "Aku Baik-baik Saja"

Ketika seorang wanita mengatakan "Aku baik-baik saja," ini adalah sebuah tricknya untuk menyampaikan perasaan kesal dan marah kepada pasangannya. Pada situasi tersebut sebenarnya wanita berada dalam keadaan paling rapuh sehingga mereka lebih memilih menutupi perasaannya. Namun yang paling mereka harapkan setelah mengatakan ini adalah pasangan mereka langsung boleh memahami, berusaha memberikan dukungan atau memeluknya.


Comments
0 Comments

0 comments:

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.