Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Wednesday, November 23, 2011

Bomoh Cabul Remaja 17 Tahun Yang Berketumbuhan Payudara

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

KANGAR – Seorang bomoh mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret atas tuduhan mencabul kehormatan seorang remaja berusia 17 tahun, dalam sebuah bilik di rumahnya di Kampung Seberang Alor, Kuala Perlis, 21 Ogos lalu.

Gambar sekadar hiasan

Tertuduh, Isa Man, 66 membuat pengakuan itu selepas memahami pertuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Pendaftar Mahkamah, Monica Joseph Gaisah.

Mengikut pertuduhan, Isa dituduh mencabul kehormatan remaja17 tahun itu kira-kira jam 10.30 malam ketika mangsa bersama nenek dan bapa saudaranya ke rumah tertuduh bagi mendapatkan rawatan tradisional bagi penyakit ketumbuhan barah payudaranya.

Semasa berada di rumah suspek, pengadu mengatakan dibawa masuk ke dalam sebuah bilik rumah sebelum suspek dikatakan menarik dan mencabul pengadu semasa rawatan dijalankan.

Disebabkan dari kejadian itu, pengadu berasa dirinya tertipu dan dicabul tertuduh.
Tertuduh ditangkap oleh pihak polis pada 22 Ogos lalu kira-kira jam 6.45 petang di rumahnya, di Seberang Alor Kuala Perlis.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan, yang jika sabit kesalahan boleh dipenjara 10 tahun atau denda atau sebat atau dengan mana-mana dua daripada hukuman itu.

Pertuduhan dilakukan Timbalan Pendakwa Raya, Noor Syazwani Mohamad Sobry manakala tertuduh diwakili peguam, Zuhair Ahmad Zakuan.

Nor Syazwani menawarkan jaminan sebanyak RM7,000 dengan seorang penjamin tetapi tertuduh merayu supaya wang jaminan itu dikurangkan.

Monica kemudiannya membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM2,000 dan menetapkan 3 November ini untuk sebutan kes.

Comments
0 Comments

0 comments:

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.