Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Monday, September 19, 2011

Newbie Jadi Batu Api Pergaduhan Antara Blogger Untuk Tarik Traffik

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Terlebih dahulu,aku nak mention kan entry kali ni aku tak nak tuju pada sesiapa..Tapi siapa yang makan cili dia akan terasa pedas..Sebenarnya aku malas nak ambil port pasal isu sensitif ni,tapi aku betul-betul geram bila newbiee yang baru je buat blog ambil jalan mudah mengapi-apikan blogger femes yang sedang bergaduh untuk terus bergaduh semata-mata sebab traffik..Bukan untuk saling menasihati mereka.


Semua ni sebab otak diorang fikir pasal traffik je..Bukan nak fikir perasaan orang lain terutama yang sedang bergaduh.Cuba korang fikir sendiri,di dunia memang la korang rasa best bila buat netry pasal tu kerana dapat banyak traffik dan followers,tapi di akhirat nanti,mampu ko tanggung perbuatan ko sendiri tu.?

Kalau ko dah sangap nak buat entry juga,tak yah la mention nama blogger tu sebab apa yang ko buat tu jelas sekali mengaibkan orang.So,serta merta ko pun dapat la saham daripada pergaduhan diorang tu..Bukan dapat kebaikkan sebab cuba meleraikan pergaduhan,tapi dikenali sebagai blogger batu api..

Yang aku pelik nye,kebanyakkan blogger yang hentam blogger ni adalah kawan sendiri.Aku tak pasti sebab apa dia hentam kawan dia tu,tapi aku tahu ramai blogger yang cuba jadi anon untuk hasut supaya pergaduhan bertambah besar..Weyh,aku nak tanya ko lak..Kalau ko yang kena hentam,pe yang ko rasa ? Fikir lah dulu sebelum buat entry.

Aku tak puas hati satu perkara lagi..Blogger tu punya lah dah buat entry minta maaf dan berjanji tak kan buat entry hentam orang lagi,tapi ko sedap-sedap je buat entry dan tuduh dia penakut la,ape2 la..Pernah tak ko berfikir yang kita ni satu community,so,kalau ada orang yang bergaduh,sepatutnya kita bantu selesaikan masalah supaya blogger tidak di pandang buruk oleh masyarakat.

Tapi di sebabkan otak ko,mata ko,hati ko asyik berfikir pasal traffik je,ko sanggup jatuhkan maruah blogger lain supaya ko dapat traffik percuma kan..Aku tak faham la..Dan ko rasa ko dah cukup gah bukan bila ko buat entry macam tu ada pengomen ko yang sokong ko.Wey,aku tanya ko satu lagi soalan..

" Apa yang ko rasa bila ko sendiri yang kena hentam,kena tuduh dan kena serang ? "
Jangan semata-mata kerana nak traffik dan jadi femes dengan cepat,ko sanggup jadi batu api..Sebab ingatlah satu perkara..

" Apa yang ko buat hari ini akan effect masa depan ko .. "

Aku tak mention sape2 kan..So,aku hope korang baca habis dulu sebelum tinggal komen..Sebab aku tulis enrty ni,aku tak suka blogger bergaduh..Aku blogging pun nak happy-happy je...


Comments
15 Comments

15 comments:

Cik Aish said...

haha tau siapa

Penyu said...

aku dah kalis kena hentam kat FB, kat blog. aku tak buat entri, tapi aku psiko kat FB. haha..

kunci locker said...

cpe pulak yg dikatakan ni??aku ke??jgn la aku..aku dah stop...sedihny...huhuhuhu...

tp ayt batu api tu bkn aku.. aku tak pnh jd batu api tulis batu api kn org...hah...bkn aku r ni kn??bkn kn??fuh...lega...

sori dulu aku hentam ko...hehehe...

Mish Apple said...

grr . kt blog kite , kite kena maki . .sebab entri yang rasenye tak patot boleh jadi isu . har3 . . pelik . kena hentam! sedap oh .

cik najihah said...

mcm tau je sape huhu
x payah lan nak jadi batu api sangat.. x dapat ape2 pon kan

SoLy SoLicious said...

yg pnting, mari lah kite berblogging dgn care sehat.. xyah la kau maki aku, aku maki kau...dunia ni bulat..

Aku Bah Nie Imah said...

nak traffic tinggi tue....
janji ima happy ^_^

PORUMAN said...

blogger newbie ... hmmm ---

aimie amalina said...

huuuuuuuuuuu
sy pon newbie
tekejut dgn penyakit hangit menyerg blogeer nih
huuu

balqiisazman said...

saya rasa itu cara yg salah klu itulah cara dia nak naikkan trafik...saya pun newbie gak....

ecadwinkyasha said...

ramai da tulis pasal ne..kalau blogger tu xsedar,xtahu la....men entam org je xdenya traffic akan kekal camtu.last2 dia akan jatuh sendiri.

azrijohan said...

hmm,aku nak komen tapi....
























http://azrijohan.blogspot.com

myravea said...

Ni contoh blogging yang xsihat..adoyaiii, apelaa nak main hentam2 pulak =.=

peNulis SeNjA said...

mueheheheee .. batu api .. aku batu air je

Freaky said...

saya tak tahu apa-apa pasal ini.. alamak saya tulis dengan ayat skema

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.