Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Thursday, September 22, 2011

Kad Kahwin Nabil & Zira Berkonsepkan Buku Cerita Dongeng

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

“Kad Lestari bersyukur apabila dipilih oleh pasangan Nabil & Zira sebagai pereka kreatif untuk kad kahwin yang unik ini. Apa yang unik? Kami tekankan konsep buku cerita, berkisah dongeng bagi menepati tema Wonderland sempena majlis resepsi mereka yang diadakan pada 2 Oktober nanti,” kata Jamil Ismail, pengurus Kad Lestari.


“Atas kepercayaan yang diberikan oleh Nabil & pihak Festival Pengantin, pasukan kami dengan bantuan artis karikatur, Joey berjaya menyiapkan cetakan kad termasuk perahan idea dalam masa 3 hari sahaja. Konsep buku dongeng turut dititikberatkan, contohnya muka depan memaparkan ‘edisi resepsi’ sebagai tajuk, muka belakang memaparkan doa sebagai penganti sinopsis. Selain itu, cop ISBN dan pencetak menonjolkan lagi identiti sebuah buku.”

“Kualiti cetakan amat dijaga. Setiap cetakan di-laminate dan dilekatkan pada cip keras,” jelas Jamil lagi.


Sumber

Comments
4 Comments

4 comments:

Edy Ramanov said...

dari asyraf muslim yang kad kawin bentuk ayat al-quran, skang kad kawin nabil bendtuk buku cerita dongeng kanak-kanak. bagus dan kreatif dalam mencari satu kelainan untuk kad kawin. =)

najihatussolehah said...

wah..menariknye..

cucu tun teja said...

menarik...sweet je...

CIK PARO! said...

wah best..tengah dok pikir nak wat kad kawen pulak..hhhheheehhehehe

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.