Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Tuesday, August 2, 2011

Tips Blogging - Kelebihan Letakkan / Gunakan SiteMap Di Blog

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Maaf sebab lewat post kan entry pasal tips blogging yang ini..Bukan ape,sejak aku buat
[ SiteMap ] hari tu semkain ramai blogger yang minta aku buat tutorial ..Korang tahu ke ape tu [ SiteMap ] ? Kalau mengikut [ Wikipedia ]

" A site map (or sitemap) is a list of pages of a web site accessible to crawlers or users. It can be either a document in any form used as a planning tool for web design, or a web page that lists the pages on a web site, typically organized in hierarchical fashion. This helps visitors and search engine bots find pages on the site. "


Kelebihan Guna [ SiteMap ] :

  • Google akan lebih menyayangi korang semua [ SEO ]
  • Ada semua entry korang dari start blogging sehingga sekarang memudahkan pembaca mencari entry-entry korang yang terdahulu.
  • Memudahkan entry korang berada di [ Index Goole ]
Kod [ SiteMap ] :

<script style="text/javascript" src="http://www.abu-farhan.com/script/daftarisiblogger/blogtoc-min.js"></script>
<script src="MASUKKAN LINK  BLOG KORANG DI SINIfeeds/posts/default?max-results=9999&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script>


1 . Pergi ke Dashboard > Design > Add Page Element
2. Ambil HTML/JAVA
3.Pastekan kod dan tekan " save "
4.Siap


Lastly,jangan lupe kongsi ilmu yang berguna ni dengan kawan-kawan korang ye..Tak kan nak berjaya sorang-sorang kot..:)


korang nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm200 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

saya juga mengharap jasa baik sesiapa yang ingin sponsor agar contest ini akan bertambah menarik dan meriah..pihak sponsor juga akan mendapat beberapa kelebihan...

berminat ?? klik sini


Comments
8 Comments

8 comments:

My Name is Mar said...

Makin berat tak blog kalau buat sitemap ni??

Kenapa kau letak diorang dalam BLOGLIST??!

'mitchie' yusoff said...

thanks yawwwwww

Fadah said...

bro...
fadah dah buat sitemap tu...
thanks..
berjaya juga

Awan Fantasia said...

Nak trylah kalau mcm nie..mcm best ja..hehe

Entry Terbaru :
Senarai Pemain Bola Sepak Terkenal Dunia Dan Keretanya!!

M'Rie R'Nie said...

Betul tu. Site Map memudahkan aku mencari jalan didalam blog yg aku singgahi. Payah bebeno kalau pi singgah ke blog yg x der navigation menu & site map nih. BlOG Archive pun x der lg susah...hu3..

bumbleB said...

dh buat kt blog wlpn tak brape nk paham tujuannye =P

bumbleB said...

eh lupe, thanx =D

HIDAYAH HIDAIZ said...

dh try,thanks!~

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.