Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Wednesday, July 20, 2011

Virus Facebook - Tak Dapat Hack Kena Maki

 Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Aku tahu ramai antara korang yang dah berjumpa dengan virus Facebook terbaru kan ? Aku pun baru-baru ini di uji oleh virus tersebut tetapi kesian kepada penghantar dia sebab kena maki dengan aku..Bagi sesiapa yang belum sempat mengenali Virus Facebook yang terbaru korang boloeh la tengok print screen aku kat bawah ni..

Haha..Tergelak aku bila aku sendiri nampak yang si hacker tu bukan lah seorang yang pandai sebab die cuba bagi link pada hal yang dia bagi adalah IP address..Die mungkin tak tahu bahawa dengan IP address kite bolwh tahu location sebenar si hacker tu berada..Yang paling kesian die kena maki dengan aku..Haha..

Oppss..Korang jangan salah paham..Bukan Owner yang cuba hack aku sebab FB dia dah kena hack waktu chat ini bermula..Aku ada bukti yang dia tak bersalah..
Kesimpulan kat sini..Korang janganlah mudah terpedaya dengan sesuatu..Kalau benda tu pelik,jangan la memandai untuk layan,klik or ape-ape sahaja yang berkaitan.

Jangan Lupe Baca Di Bawah Ye..


korang nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm200 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

saya juga mengharap jasa baik sesiapa yang ingin sponsor agar contest ini akan bertambah menarik dan meriah..pihak sponsor juga akan mendapat beberapa kelebihan...

berminat ?? klik sini


Comments
18 Comments

18 comments:

Belalang Hijau said...

macam2 hal skrg nih...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ said...

kwn sy da kna mcm ni...tp sy plak yg kna virus tu...;(

AminZunaidi said...

macam2 cara nk send virus..
diorang ni x de kje ke..?

♥Aien Najwa♥ said...

sy dh kene.....
ya Ampun...

cik najihah said...

sonok gak bile memperbodohkan org tu hahaha..
tau xpe..janganla nak andai2 klik benda yg tah pape..bile kene mule marah

J.Syazwana said...

fb ni entah pape jek. huhuhu. naseb saya bukan jenis yang suka klik2 ni. hee

SPEK HITAM said...

aku kenakan kawan2 aku dengan virus tu, amcam saje jelah gune ayat2 tu, pastu dan2 aku kena maki hahahha.

beLLa said...

haha. tak pasal2 kena bodo en. sengal ubi keledek lenyek btol. skrg dia attack inbox fb lak. adoyai

NURUL NADIAH MAMAT said...

nsb baik x terkena...bila tanya byk2 trs dia diam...

SURIA AMANDA said...

free jer dapat bodoh kan?

Isteri Encek Bard said...

cam nie pon ado...

Gadis Pantai Timur said...

lansung tak layan irg chat skrg,..org kata hacker ni dr indon...x tau lah..

yad'z said...

so... jangan dilayan.. n make sure akaun kita jaga baik2... =)

n0n0n said...

aku kne gak tp heran gler bila adik angkat aku yg bdoh piang tetiba speaking...trus malas aku nk layan...hahahaha....btw nice blog

Neology said...

tu semua msg automatic la..xde sape pun yang taip n send..virus ni jenis IM..instant messenger punye virus..virus ni dah ada dalam pc..biasanya di download tanpa disedari sewaktu click mane2 web url atau ip..firewall n antivirus sangat penting..

Modus operandi virus ni simple, bila dia detect user bukan facebook or any IM service (web/local), dia akan activate macro yang taip n send those message..

http://blog.iloike.net

zety said...

baru je org hi2 tadi tapi dah tahu buat dek jep=)

Luqaz™ said...

nk selamat, gne secure browsing(https).. insyaAllah x kne hack :)

www.LUQAZ.com

Affan Ruslan said...

memang lah tu IP adress, tapi leh je masuk ikut situ :p
Setiap web ada IP addess sendiri

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.