Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Monday, July 18, 2011

Drama Juvana - Pengakhiran Yang Tak Di Jangka

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera..

Aku yakin mesti semua dah terkaku di depan Tv tadi sewaktu episod terakhir drama juvana..Semua berharap pembebasan Daim dan penangkapan dalang sebenar dalam cerita ini bukan ? Tapi ramai yang tak jangka penamat dia..Ramai yang tak jangka bahawa Daim akan kembali semula ke sekolah itu 10 tahun kemudian selepas di bebaskan semata-mata untyk menjadi cikgu di sekolah Wira Bakti..


Aku sendiri pun akui ,aku langsung tak jangka..Aku hampir terfikir bahawa Cikgu Zakiah akan dir*g*l oleh Botak dan cikgu Azmee sewaktu dalam bilik kurungan .Tapi pengarah filem berjaya menipu para penonton dengan aksi tersebut.Aku secara personal ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada pengarah drama tersebut kerana tidak menampilkan aksi yang tidak senonoh seperti ..........

Tahniah juga kerana berjaya membuat rakyat Malaysia terpegun dan terkaku di depan kaca televisyen semata-mata untyk menunggu penamat yang amat mendebarkan..:)..Opps..Korang dah baca belum pasal skandal Cikgu Zakiah dalam entry sebelum ni..Di Sini..

Perkara Yang tidak dijangka..

  1. Cikgu Ariffin tidak terlibat dalam kospirasi warden yang jahat walaupun dia menunjukkan watak antagonis dalam episod sebelumnya
  2. Cikgu Ariffin membantu Cikgu Zakiah yang amat dibencinya
  3. Cikgu Ariffin dan Daim ditikam
  4. Cikgu Zakiah tidak jadi dir*g*l oleh Cikgu Azmee
  5. Daim kembali ke sekolah tersebut setelah dibebaskan dan menjadi cikgu di sana


    Comments
    10 Comments

    10 comments:

    Terbang Bersamaku said...

    cerita nie memang best...

    Mish Apple said...

    first time tengak tadik . best! hahaha

    Eazy Izzuddin said...

    best!!..
    layanss

    Fadah said...

    memang terbaik....drama juvana.

    saiazuan said...

    the best.. aku memang jangka daim akn kembali ke skolah tu sbb dia ada mentaliti nk tlng orng2 brmasaalah sama mcm cikgu zakiah

    .........cP~ said...

    Tak dapat tengok. Sampai rumah je dah saat Daim jadi cikgu. Tak ingat pulak hari ni episod last. Hari ni start keje.

    http://secukuprasasebuahcerita.blogspot.com/2011/07/hari-pertama.html

    Ajeerah Fareha said...

    crita ni mmg the bommm. the only jalan cerita yg masih belum pernah ditayangkan di malaysia. tahniah kepada pengarah. sedih da habis :')

    Still alive said...

    ase jatuh cinta kat daim..huhu

    amiraliyana said...

    pling tk sngka ckg ariffin yg sbelum ni ska bergaduh dgn ckg zakiah tlg ckg zakiah bila dia kna kurung dgn warden..

    Unknown said...

    ptot wat juvana the movie...hahah

     
    Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

    Official Blog and Facebook.