Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Tuesday, June 14, 2011

[ Tips ] Jom Lajukan Broadband Yang Habis Limit

assalamualaikum..

sape guna beerrukband sini ??? opsss silap...broad band...dah habis limit belum ?? kalau belum mesti heaven kan bile guna..laju jew...kalau dah habis..kompem korang mencaci kan..kesian beruk tu..die tak bersalah..ok..kat sini aku nak bagi tips untuk tolong beruk korang tu...biar die cepat buat kerja dia..baru hati korang pun senang kan..ok..mula2...baca " basmallah " dulu..ok dah ??

1)Pastikan wktu nie dh connect ke internet.Tekan "start" & cari "run". Dalam tu tulis "cmd" dan tekan ok...




2) Akan kuar command prompt mcm kt bwh ni. Tulis "ipconfig/all" dan enter...

 
3) Bila dh enter akan kluar senarai connection, cari hardware wireless korang (nama Modem korang), tgk gambar kt bwh utk pilih yg mna betol...


4) Ok skarang tekan "ping [address 
korang] -t" Cth ping 10.175.53.131 -t   mcm gmbar kt bwh. Bila berjaya, korang akan trima balasan mcm kt bwh. Kalo x kuar mcm kt bwh mksudnya x berjaya la tu...
 5) Biarkan bnda ni jalan selama mna korang online. Kalo dh xnk tekan pangkah tu ja.


p/s...harap benda ni dapat membantu korang semua ye...:)...have a nice day..:)



Comments
8 Comments

8 comments:

osHin said...

nice info ! leh praktikkan..bb tngah slow skang hahaha

Syuk Ry said...

nice entry..
Akan Aku Milikinya !!

k e y r i said...

baguih! tp fenin la... tak paham =.=

Mr. Ronok-ronok said...

cara ni tak berkesan untuk maxis punya customer.... ha ha ha... i'd tried many times...not working~

Cikgu Fikri said...

yang PING tu nak tekan camner? :blur

Ibu Ezqil Mikhail said...

tq yek bg info bergne ni..dh jdk dh....wah blh lh lyn tenet lme2 dgn laju...tq sgt3 :)

Tang Soo Do said...

ping -t google.com <--- copy n paste
kat run pastu tekan ok..
same jer~ (^_^)v

luveza87 said...

heheh nih tipo .. die bukan laju just 1second terus mcm tuh lolx

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.