Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Friday, April 1, 2011

[ INFO ] Jom Kenali Jenis-jenis Hantu Yang Wujud

AMARAN
JANGAN BACA BAGI SESIAPA YANG ADA LEMAH JANTUNG ATAU DARAH TINGGI...
MUAHAHAHHAHA

 
Pocong
Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu rana dia tidak pakai apa apa pun, selain kain kapan pembungkusnya tu.

Langsuir

Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia, pasti dia tersipu-sipu malu.

Pontianak

Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.

Hantu Raya

Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang saja, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia, bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jaga lemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti lain dia nak buat.

Hantu Galah

Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi. Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada disitu.

Jerangkung

Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja, dan paling mudah untuk menewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untuk berdiri tegak.

Toyol

Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi duit satu sen berguni-guni..nanti dia ingat duit emas, lepas tu dia pikul bawak balik bagi tuannya... lepas tu sah-sah lah dapat penampau Jepun dari tuannya kerana mana nak tukar duit satu sen banyak2 tu.

Hantu Ponteng

Yang ni payah sikit nak cakap sebab, hantu-hantu ni cam korang lerrr..takder kerja lain asyik ponteng kerja, lepaih tu nengok e-mail..macam sekarang nih..sah-sah tengah ponteng nie..macamana nak jawab..korang sendiri gak jadik hantu..jadi bawak-bawaklah buat kerja ... .. hehehehehe


p/s...dapat dari kawan...lau salah..jangan marah ye....:)

disebabkan home page aku cume ada 2 entry jew....kowang boleh pergi ke side bar untuk tengok recent post(ENTRY TERBARU KU) aku yang menarik....hehehhehe..




cONtEsT.....{ cAbUtAN bERtUAH uNTuk SeMuA mEMBe2 pRiNCe..}

ONGOING!!!!!! PANAS !!!! CEPAT2 !!!!



Comments
7 Comments

7 comments:

SiS NaD said...

SiS PuN PNaH HaSiLKaN eNTRy SaL aNToo... (^_____^)V JoM BaCeR!~

http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/01/oh-mari-kenali-hantu2-di-malaysia.html

http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/02/oh-jom-dengar-cerita-hantu.html

http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/03/oh-hantu-kak-limah-mengganas-lagi.html

nuhara said...

comel btl hantu2 nie :)

nabihancakap said...

hantu!! taku nyer.. hantu mak limah balik rumah..xder ker.. kiter bakor je!!

aNiss :):) said...

ngee~ tumpang bace entri yang berhantu pd mlm yang sepi nie :P

~~ytazzizzaty~~ said...

ngeeeee...x pnh wat entri psl antu.....tkut bl0g brhantu.....

nelly said...

berkenalan dengan hantu !!
=)

Farid bin Aspar said...

Banyak jer... jenis-jenis hantu ni. Tapi kena ingat, mereaka di alam mereka. Jadi, kita tak perlulah ambil kisah sangat. Tapi, kalau terjumpa tu, bermakna, adalah sebabnya. Mungkin kita ganggu tempat dia. Itulah sebenarnya, kita untuk umat ISlam perlu ikutkan apa-apa yang telah disyariatkan dalam al-Quran. Insya-Allah semuanya selamat dan terhindar gangguan hantu.

Sedikit pandangan penulis blog Minda Insan. Terima kasih.

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.