Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Wednesday, March 16, 2011

eNTrY jIwAnG pRiNcE yAnG pERtAMa



aSSAlamualaikum..
malam ni Prince wat satu lagi entry..
jarang kan nak tengok Prince wat 3 entry dalam 1 hari..
tapi hari ni spesel...
tetibe ada orang tag Prince dalam pantun die..
so,kowang rase Prince patut jawab tak??
Prince bukan pandai pon dalam bab2 sastera ni..
tapi Prince cube sebab die spesel..
tgok tu...mula la kowang pikir lain kan..
ish3...x ptot2...


buah mangga buah kana
dimakan oleh sianak manja
apa gerangan org disana 
bermasam muka bermuram durja?
prince balas ye.. 

makan nasi berulamkan pucuk,
pucuk pegaga nama diberi,
hati terluka tidak terpujuk,
malah adinda melarikan diri.

dah2...kowang jangan muntah lak..ni 1st time Prince wat ayat jiwang kan..
janganla kowang putus membe ngn PRINCE lak ye..
kesian PRINCE nanti..
ada orang tanya Prince..pe maksud cinta???
Bagi PRINCE cinta adalah satu pengorbanan kite terhadap owang
yang kita sayang..
kite tak semestinye bersama dengan die untuk buktikan
percintaan kite tapi cukup sekadar melihat 
die bahagia..
sebab bile kite benar2 mencintai seseowang,hati kite akan tenang
bile melihat muka die,hepi bile dengar sore die
dan cam dunia ni kite yang punye bile die msj atau kol kite..
TAPI ingat!!!!

cinta tak perlu dibukitikan dengan perbuatan..
yela..
mentang2 cinta habis maruah tergadai
2 bukan cinta namanye tapi kebodohan kerana nafsu..
kowang pikirkanla ye..




Comments
10 Comments

10 comments:

zuneta said...

a'ah...jiwang plak dah...ooo..pandai dah ye skrg ni??...ok la tu...leh berpantun...anak sapa la ni??...

Zue Cancer said...

opsss!!!!!!!!!femes seketike hehhehe..

ump...ok nak jawab ni

bukan timba mencari perigi
bukan diri bergalang sepi
bukan melarikan diri.
dah org tu dok cabot lari

ye ke?tak pernah dgr suare pon~~~~~~

Alam Manja said...

hehehe...
lepas ni leh la wat segmen berbalas pantun pulak...=)

zuneta said...

ish2...berbalas pantun lak...ada pe2 ke..zue ngan prince ni??? hehe...ok la tu..prince...jawab lik...

Teenager Housemaid said...

oh..saya still nak jadi member prince..
tapi..ayat2 itu sgt rasa nak..err..haha..
takpe2..teruskan buat pantun ye...
dan teruskan menulis..utk org2 yg special.
arha~

pRiNCe said...

HAHHAHA..
lawak la kowang ni..thnx tau sebb support prince..
nty kite wat segmen tuk kowang ye...

Hanim Mahali said...

pandai jugak prince berpantun nih...
cinta selepas nikah je boleh dibuktikan dengan perbuatan...

pRiNCe said...

HANIM..betul tu..
prince sokong..:)

Dda Ly said...

hehe ade bakat prince berpantun..:P

meh ke rumah..
~ketinggalan zaman~
keep in touch ye..♥♥♥

chocochoky said...

yeah ! mari berpantun bersama jarjit.. (upin ipin)

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.