Blog ini ditubuhkan oleh seorang remaja yang ingin mencari identiti zaman keremajaannya.Pelbagai info menarik yang anda boleh cari di dalam blog ini..

Wednesday, February 9, 2011

aKu bETuL-bETuL hAIRaN tENgoK gELagAt ManuSiA nIE...

Assalamualaikum..
lame betul aku tak blogwalking ni...
then,ari tu aku pergila jalan2...
skodeng punye skodeng terjumpa lak entry yang menarik ni kat satu blog..
aku pun nak share la..
sebab kat bawah die ada pesanan..
lagipun benda ni sangat bermanfaat tuk semua orang kan..
so aku amik la ye..
pe2 hal..
aku nak ucapakn thank kepada tuan punye blog yang tulis entry ni..

----------------------------------------------------------------------------------------------------

1.Aku heran melihat orang yang sudah tau bahawa dia akan mati 
tapi masih tetap tertawa dan tidak sedar

2.Aku heran melihat orang yang sudah tahu bahawa dunia akan binasa 
tetapi masih tetap  mencintainya.

3.Aku heran melihat orang yang sudah tahu bahawa semua perkara 
terjadi 
menurut takdir, tetapi masih bersedih kerana kehilangan sesuatu.

4.Aku heran melihat orang yang sudah tahu bahawa di akhirat ada perhitungan, 
tetapi masih sibuk mengumpulkan harta

5.Aku heran melihat orang yang sudah kenal neraka, tetapi masih melakukan dosa

6 Aku heran melihat orang yang sudah mengenal Allah dengan yakin, tetapi 
masih mengingat selainNya.

7.Aku heran melihat orang yang sudah mengenal syaitan sebagai 
musuhnya, tetapi masih mahu mematuhinya


(Ustman Ibn Affan)


Harap korang share dengan kawan2 yang lain. InsyaAllah kita semua berjaya di dunia dan akhirat.


Comments
4 Comments

4 comments:

nelly said...

yup .penuh kehairanan ...

eni said...

hairan2... huhu.. kdg2.. diri sya sendiri.. buat.... rasa kecik n sgt berdosa... :(
nk amik ye... nk ltak kat blog gak...

www.soulanne.blogspot.com

tomatokering :) said...

manusia .. :)

nub said...

nice!

 
Copyright (c) 2011 Dunia Seorang Remaja. Design by Mas Ahmad Safwan

Official Blog and Facebook.